Språkkurs i Los Angeles

image
image

Los Angeles, i soliga Kalifornien, är en sjudande nöjesmetropol. Man brukar säga att allt som händer i USA, händer först i Los Angeles. Jämfört med andra amerikanska städer verkar Los Angeles ha en avslappnad attityd, men här finns också stora universitet, varav UCLA kanske är det mest kända.
 
Staden grundades 1781 av spanjorerna. Den låg då på mexikansk mark fram till 1846 då den tillföll USA. Storstadsområdet är lika stort som Närke och har en befolkning på totalt mellan 13 och 17 miljoner invånare, beroende på hur man räknar. Själva staden Los Angeles har ca 4 miljoner invånare.
 
Förutom nöjesindustrin utgör staden ett viktigt centrum för kultur, vetenskap, teknologi, internationell handel och högre utbildning. Få städer har ett så stort nöjesutbud som Los Angeles. Här kan du besöka Universal Studios, shoppa på Rodeo Drive i Beverly Hills, gå på konsert i Hollywood Bowl, gå på filmpremiär, njuta av de många restaurangerna och barerna eller bara titta på kändisar.
 
Vill man se sig omkring i området ligger Disneyland och San Fransisco inte så långt härifrån. Det varma klimatet året om (medeltemperaturen är 29° på sommaren och 19° på vintern) gör att man gärna besöker någon av de berömda stränderna, Santa Monica Beach eller Venice Beach och badar i Stilla Havet eller tar en cykeltur längs stranden. Läs mer om Los Angeles på www.losangeles.com
 
Om du vill ha mer information om USA, gå gärna till Utrikespolitiska Institutets hemsida, www.ui.se, där du kan köpa häftet 'Länder i fickformat', som beskriver landet överskådligt och opartiskt.
 

Skolan

Vår skola, The English Language Center, är ett välrenommerat språkinstitut som ligger på Wilshire Boulevard i Westwood, inte långt från Beverly Hills och Hollywood. Tack vare närheten till UCLA-universitetet är bussnätet väl utbyggt i den här delen av staden, vilket annars inte är fallet i Los Angeles. Skolan är internationell och tar emot studenter från hela världen. ELC är medlem i IALC (International Association of Language Centres). Skolan arrangerar även olika aktiviteter på fritiden, t.ex. utflykter, museibesök och musikkvällar. Dessutom ger man gärna tips om allt som Los Angeles har att erbjuda.
 

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och har erfarenhet av att undervisa i engelska som främmande språk. Alla har amerikansk engelska som modersmål. Lärarna arbetar med såväl det talade som det skrivna språket, även om tonvikten ligger på den muntliga delen. Stor vikt läggs vid att varje deltagare får uppmärksamhet och hjälp med just de speciella språkproblem han eller hon har. Skolan har alla stadier - från nybörjare till mer avancerad nivå.

Allmän information

Allmänna kurser

 

Affärs-/yrkesinriktade kurser   

 

50+ kurser   

Prenumerera på IS nyhetsbrev

IS Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Nytt: Tyska i Berlin, grundkurs, 30 hp!

Nu kan du studera tyska på universitetsnivå i Berlin! Tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med IS Internationella Skolorna.