Språkkurs i Boston

image
image

Boston ligger vid Atlantkusten i delstaten Massachusetts i New England i nordöstra USA och är en av landets äldsta städer. Den grundades av kolonisatörer år 1630 och har en rik ekonomisk och social historia. Man kan säga att USA:s historia började här och i staden blandas gammalt och nytt.
 
Boston är kanske mest känt för USA:s äldsta och mest prestigefyllda universitet, Harvard. Här finns även ca 60 andra colleges och universitet och tillsammans drar de till sig hundratusentals studenter, vilket bidrar till stadens levande och ungdomliga atmosfär. Idag har Boston ca 600.000 invånare (ca 4 miljoner om man räknar hela storstadsområdet) och utgör ett centrum för högre utbildning och sjukvård.
 
Det finns mycket att se och göra i Boston. The Freedom Trail är en berömd historisk rundvandring i staden där man besöker 16 olika platser som spänner över 250 års historia. Leden startar i the Boston Common, en av USA:s äldsta allmänna parker. Faneuil Hall Marketplace är en gammal marknad som har blivit Bostons naturliga mötesplats. Det är idag ett shoppingcenter som har bevarat sin gammaldags charm, här finns massor av affärer och restauranger och det pågår ständigt olika evenemang.
 
Andra saker man kan göra är att ta en tur med de berömda svanbåtarna i ’the Public Garden Lagoon’, besöka nationalparken ’Harbor Islands’ som består av 34 öar eller ’Museum of Fine Arts’ med allt från föremål från det antika Egypten till modern konst. Vill man lämna Boston kan man göra utflykter till Cape Cod, Maine och New York. Läs mer om Boston på www.cityofboston.gov
 
Om du vill ha mer information om USA, gå gärna till Utrikespolitiska Institutets hemsida, www.ui.se, där du kan köpa häftet 'Länder i fickformat', som beskriver landet överskådligt och opartiskt. 
 

Skolan

The English Language Center ligger i det fashionabla och cafétäta området Back Bay. Institutet, grundat 1978, är välrenommerat och erbjuder allt från allmänna språkkurser till individuell undervisning i affärsengelska. Skolan är inrymd i Park Plaza och har 11 rymliga klassrum, ett multimedialabb med fri tillgång till 8 datorer, uppehållsrum och fri tillgång till trådlöst Internet. I byggnaden finns också caféer, restauranger och en liten saluhall. Skolan är internationell och tar emot studenter från hela världen. ELC är medlem i IALC (International Association of Language Centres). Skolan arrangerar även olika aktiviteter på fritiden, t.ex. utflykter, museibesök och musikkvällar. Dessutom ger man gärna tips om allt som Boston har att erbjuda.

 

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och har erfarenhet av att undervisa i engelska som främmande språk. Alla har amerikansk engelska som modersmål. Man tränar alla aspekter av amerikansk engelska, grammatik, ordförråd, konversation, hörförståelse, läsförståelse, uttal och skrift i små grupper.

Allmän information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Spanska i Barcelona och tyska i Berlin, grundkurser, 30 hp!

Nu kan du studera spanska i Barcelona och tyska i Berlin på universitetsnivå! Spanska i Barcelona, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Stockholms universitet och tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna.