Språkkurs i Palermo

image
image
 
Sicilien är en kulturell mötesplats mellan öst och väst. Här finns spår av greker, kartager, romare och barbarer. Grekerna uppförde doriska tempel och magnifika teatrar. På 500-talet kom Sicilien under bysantinskt välde för att senare invaderas av araber och senare även normander, under vilka Sicilien på 1000-talet upplevde en politisk och kulturell glansperiod.
 
Spåren av alla dessa olika kulturer finns kvar och ur detta arv har det moderna Sicilien växt fram, som en del av Italien, men med sin egen speciella karaktär. Landskapet är fantastiskt med sandstränder i kontrast till karga klippor och bergiga inland. I det milda klimatet trivs vindruvor, oliver, mandel, citroner, apelsiner och exotiska kryddor och det sicilianska köket är mycket omtyckt.

 

Palermo

Palermo är Siciliens huvudstad och har ca 700 000 invånare. Staden grundades på 700-talet f. kr. av feniciska handelsresande som behövde en hamn på Siciliens nordvästkust. Den präglas av sin kulturella mångfald; i regionen blandas grekiska tempel med arabisk, bysantinsk och normandisk arkitektur, och man kan se många vackra torg och byggnader från barocken.
 
Här finns många sevärdheter. En av de mest berömda är katedralen, som uppfördes 1185 och som tidigare var en moské. Den gamla delen av staden är en av världens största, full av påminnelser från det förflutna. Idag är Palermo också en modern storstad, med allt vad det innebär i form av restauranger, pubar, nattklubbar och shopping. Här är det också nära till bad, den populära stranden i Mondello ligger bara ca 20 minuters färd från Palermo. Läs mer om Palermo på www.palermotourism.com.
 

Skolan

International House Palermo grundades 1975 och är medlem i EAQUALS (Association for Quality Language Services). Den inryms på två våningar i en vacker 100 år gammal byggnad i hjärtat av staden, nära piazza Castelnuovo och eleganta affärsgator. Nyligen totalrenoverades skolan och är nu fullt modernt utrustad med tolv klassrum, multimediarum med fri tillgång till internet, bibliotek, videorum och studierum. Här finns också café och terrass. Utöver undervisningen organiserar skolan också rundturer i staden och dess omgivningar.
 

Undervisning

Undervisningen bedrivs av italienska lärare som är specialiserade att undervisa i italienska som främmande språk. Tonvikten ligger på kommunikation så att man på ett spontant sätt kan använda språket. På lektionerna utvecklar man tal, skrift, läs- och hörförståelse. Grammatiken vävs in som en naturlig del i undervisningen. Grupperna består av max 12 deltagare. Första kursdagen görs ett språktest och sedan placeras deltagarna i klasser i enlighet med sin nivå.

Allmän information

  • Skolan ingår i International House World
  • Varje lektion är 55 minuter
  • Max 12 deltagare per grupp
  • Nivåtest första kursdagen
  • Alla nivåer
  • Kursstart en gång per månad januari – juli, september - november

    Lektioner måndag – fredag, antingen förmiddag eller eftermiddag

  • Rese & inkvarteringsinformation

Allmänna kurser 

Prenumerera på IS nyhetsbrev

IS Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Vill du fördjupa dig i ett språk?

Läs 3 veckor eller mer med studiemedel.

Här hittar du exempel på längre kurser: