Språkkurs på Elba

image
image
 

Bara två timmars färd från Florens ligger Italiens tredje största ö Elba med sina 30.000 invånare. Det är en omtyckt semesterö med härliga sandstränder, dramatiska klippor, kristallklart vatten, böljande gröna kullar, antika borgar och slott och små, charmiga fiskebyar. Via linbana kan man lätt ta sig till den högsta punkten på ön, Monte Capanne (1019 m ö h) varifrån man har en underbar utsikt över det varierande landskapet. Vädret är milt året runt och aldrig olidligt varmt på sommaren.

 

Elbas historia går tillbaka till stenåldern och har varit bebott sedan etruskerna. Romarna kom till ön på jakt efter mineraler och järn för tillverkning av vapen. Napoleon Bonaparte tillbringade här åren 1814-15 i exil. På senare tid har Elba gjort sig känt för sitt vin.
 
Idag är Elba och de andra omkringliggande öarna ett fridlyst naturområde. Havet kring Elba inbjuder till dykning och andra vattensporter. Samtidigt erbjuder Elba en aktiv semester i natursköna miljöer. Golf, ridning och mountainbike är några av de aktivitetsmöjligheter som finns. De andra omkringliggande öarna är också värda ett besök, dels för deras historia men också för deras rika naturliv.

 

Skolan ligger i Marciana Marina, en pittoresk fiskeby på Elbas nordvästkust med ett bra utbud av restauranger, barer och affärer. Här finns en vacker strandpromenad och en av sevärdheterna är ett torn från 1100-talet, byggt av Saracenerna. På somrarna ordnas en jazzfestival och man kan gå på utomhusbio eller besöka marknaden. Förutom bad vid någon av stränderna kan man ägna sig åt dykning eller segling. I närheten finns också möjlighet till vandring och att hyra mountain bike. Läs mer om Elba på www.elba-on-line.com.

 

 

Skolan

Språkkurserna på Elba arrangeras av Centro Fiorenza, som har sin huvudskola i Florens och håller samma höga standard och gemytliga atmosfär. Skolan ligger i Marciana Marina och lektionerna hålls i det fyrstjärniga hotellet Tamerici, i deras trevliga lokaler eller i den skuggiga delen av hotellets vackra trädgård. Här finns också tillgång till swimmingpool, tennisbana och internet. Skolan ordnar också ett stort utbud av fritidsaktiviteter att välja bland. Det kan vara besök på några av Elbas vackraste platser, bergsutflykter, båtturer, museibesök och olika sporter. Skolan är öppen från maj till oktober.
 

Undervisning

Lärarna är alla universitetsutbildade och tränade att undervisa i italienska som främmande språk. Skolan är medlem i kvalitetsorganisationen ASILS - Associazione Scuole di italiano come lingua seconda. Undervisningen är främst inriktad på tal och hörförståelse för att snabbt öka din kommunikationsförmåga, men även skriftliga uppgifter ingår. Beroende på uppnådd nivå så utvecklas de 4 färdigheterna; tala, skriva, läsa, lyssna genom till exempel grammatikövningar, frågesporter, stavning, litterära texter, lingvistik, muntliga och skriftliga övningar, rollspel och dialekter. Läxor ingår varje dag. Skolan har utarbetat sina egna kursböcker och använder också ofta video, tidningsartiklar och radioprogram i undervisningen. Därutöver används material anpassat efter gruppens förkunskaper, intressen och behov.

Allmän information

 • Skolan ingår i International House World
 • Varje lektion är 50 minuter
 • Kursmaterial ingår ej, kursbok kostar ca 25 € per nivå
 • Max 10 deltagare per grupp
 • Nivåtest första kursdagen
 • Nybörjare till avancerad nivå
 • Kursstart ca två gånger per månad maj – september
 • Lektioner måndag – fredag, antingen förmiddag eller eftermiddag

  Alla kursdeltagare är välkomna redan på lördag kväll före kursstart för en välkomstdrink på hotell Tamerici.


 • Rese & inkvarteringsinformation 

Allmänna kurser 

 

Språk & Aktivitet

Kurser 50+

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Spanska i Barcelona och tyska i Berlin, grundkurser, 30 hp!

Nu kan du studera spanska i Barcelona och tyska i Berlin på universitetsnivå! Spanska i Barcelona, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Stockholms universitet och tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna.