Språkkurs i S:t Petersburg

image
image

S:t Petersburg grundades av tsar Peter den Store år 1703 på den plats där den svenska 1600-talsstaden Nyen en gång låg. Det är dock inte efter honom som staden är uppkallad, utan efter aposteln Petrus. Med sin strategiska plats vid Östersjön har staden alltid varit Rysslands fönster mot väst och anlades också efter västerländsk modell av italienska arkitekter.

Idag har S:t Petersburg ca 4,7 miljoner invånare och är känd för sin vackra arkitektur och alla sina konstskatter. Den gamla stadsdelen står på Unesco:s världsarvslista och besökaren möts här av de underbara pastellfärgade 1700-talsbyggnaderna. De gamla broarna över floden Neva är ett mycket vackert inslag i stadsbilden.

Här finns ca 150 museer, varav Eremitaget är ett av de mest berömda med sin samling av äldre konst och franska impressionistmålningar. Ryska museet visar målningar från slutet av 1800-talet och sin enastående ikonsamling. Förutom den rika kulturskatten är St Petersburg också en modern storstad med ett rikt nöjesliv. Läs mer om St Petersburg på www.petersburg-russia.com.

 

Om du vill ha mer information om Ryssland, gå gärna till Utrikespolitiska Institutets hemsida, www.ui.se, där du kan köpa häftet 'Länder i fickformat', som beskriver landet överskådligt och opartiskt.


Skolan

Extra-Class är en välrenommerad skola som ligger centralt i S:t Petersburgs gamla stadsdel nära huvudgatan Nevsky Prospect. Den är inrymd i en nästan 100 år gammal byggnad som nyligen renoverats och är nu modernt utrustad. Den tar emot studenter från hela världen och man erbjuder även språkkurser för ryssar. Utöver språkundervisningen ordnar skolan också föreläsningar varje vecka, som ger en djupare inblick i ryskt liv och kultur. På fritiden organiserar skolan ett varierande utbud av aktiviteter, allt från kultur till sport. Några exempel är båttur på Neva, teater, shower med folkmusik och dans, diskotek- och museibesök, bowling eller besök på en ’banya’ (ryskt ångbad).

 

Undervisning

Lärarna är alla kvalificerade och har stor erfarenhet av att undervisa i ryska som främmande språk. De är alla auktoriserade av ‘TORFL’ (Test of Russian as a Foreign Language). Tonvikten i undervisningen ligger på praktisk kommunikation i vardag och yrkesliv med interaktiva metoder. Man använder sig av kursboken ”Poekhali!” som är skriven av skolans rektor och erkänd över hela världen.

Allmän information

 

  • Varje lektion är 45 minuter
  • Kursmaterial ingår
  • Max 6 deltagare per grupp
  • Nivåtest första kursdagen
  • Alla nivåer 
  • Transfer t/r flygplats-inkvartering ingår

 

Allmäna språkkurser

 

Yrkes-/affärsinriktade kurser

Vi kan även erbjuda affärsinriktade kurser, enskild undervisning och grupparrangemang i St Petersburg, året runt. Kontakta IS för mer information.
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Spanska i Barcelona och tyska i Berlin, grundkurser, 30 hp!

Nu kan du studera spanska i Barcelona och tyska i Berlin på universitetsnivå! Spanska i Barcelona, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Stockholms universitet och tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna.