Språkkurs i Portugal

image
image

Portugisiska talas av människor i många olika länder, Brasilien, Angola, Moçambique, Kap Verde-öarna och Portugal. Nu erbjuder vi kurser i portugisiska i Lissabon och Faro på Algarvekusten.

 

Lissabon

Lissabon är Portugals huvudstad och har ca 2 miljoner invånare. Här samsas breda avenyer med medeltida krokiga gränder. Staden är full med magnifika byggnader och det finns en ny sevärdhet att upptäcka runt varje hörn. Det historiska centrumet ligger på sju kullar, vilket gör att många av stadens gator är för branta för motorfordon och därför finns det tre bergbanor och en hiss. I västra delen av staden ligger en av världens största stadsparker, Monsantoparken, som har en yta på nära 10 kvadratkilometer . Strax utanför Lissabon hittar man de populära badorterna Escoril och Cascais. Läs mer om Lissabon på www.atl-turismolisboa.pt. 

Faro

Faro har ca 60 000 invånare och är den största staden vid Algarvekusten, bara några mil från den spanska gränsen. Med sina underbara sandstränder nedanför klippmassiven är Algarve känd som en av Europas vackraste kuststräckor. Trots turismen har Faro lyckats bibehålla en äkta portugisisk charm med kullerstensgränder och grönskande parker. Den gamla stadsdelen, omgiven av en romersk mur från 800-talet, är speciellt vacker. Här finns många mysiga restauranger och regionen har sitt eget rödvin. I omgivningen finns många golf- och tennisbanor. Läs mer om Faro på www.algarvenet.com.Skolan

CIAL, Centro de Linguas, räknas som den mest kända språkskolan i Portugal och har över 30 års erfarenhet att lära ut portugisiska som främmande språk. CIAL består av två skolor, en i Lissabon och en i Faro på Algarvekusten. Den erbjuder språkundervisning av hög kvalitet och är medlem i IALC (International Association of Language Centres). Man har förutom språkundervisningen också som målsättning att eleven ska få en inblick i portugisisk kultur. I Lissabon ligger skolan centralt på torget Saldanha i närheten av Eduard VII Park. I Faro ligger skolan i centrum med gångavstånd till alla sevärdheter. På fritiden ordnar skolorna aktiviteter varje dag. Det kan t.ex. vara museibesök, konserter eller en barrunda. På lördagar ordnas halvdagsutflykter till någon intressant plats och på söndagar även heldagsutflykter till självkostnadspris. Skolans personal hjälper gärna till med tips och råd om vad man kan göra.
 

Undervisning

Tonvikten ligger på muntlig kommunikation medan grammatik och språkstruktur vävs in i undervisningen på ett naturligt sätt. Målet är att lära sig språket genom praktisk användning. Man använder sig av audiovisuella hjälpmedel, video och bibliotek. Alla lärare är högutbildade och tränade i att undervisa i portugisiska som främmande språk.

Allmän information

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Spanska i Barcelona och tyska i Berlin, grundkurser, 30 hp!

Nu kan du studera spanska i Barcelona och tyska i Berlin på universitetsnivå! Spanska i Barcelona, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Stockholms universitet och tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna.