Språkkurs i Salisbury

image
image

Femton mil sydväst om London ligger den charmiga småstaden Salisbury med en välbevarad medeltida stadskärna. Staden har ca 40.000 invånare och här finns historiska byggnader, vackra trädgårdar och pubar, den äldsta från 1300-talet, med typisk brittisk karaktär. Staden är som hämtad ur en engelsk TV-deckare! Den vackra medeltida sandstenskatedralen kan skryta med Englands högsta spira (123 m). Katedralen är omgiven av murar på tre sidor och floden Avon på den fjärde som bildar ’The Cathedral Close’.

Andra intressanta platser är Salisbury & South Wiltshire Museum, som rekommenderas före ett besök på den mytiska förhistoriska stensättningen Stonehenge, och det vackra Mompesson House. Stadens omgivningar har mycket att erbjuda både naturälskaren och den historiskt intresserade, förutom Stonehenge är New Forest och Bath med de berömda romerska baden väl värda ett besök. Den sportintresserade lockas kanske av två 18-håls golfbanor, tennis, squash eller ridning. Det finns även teatrar och nattklubbar. Läs mer om Salisbury på www.visitsalisbury.com.
 
 
Om du vill ha mer information om Storbritannien, gå gärna till Utrikespolitiska Institutets hemsida, www.ui.se, där du kan köpa häftet 'Länder i fickformat', som beskriver landet överskådligt och opartiskt.
 

Skolan

The Salisbury School of English grundades 1979 av Michael Wills, som under ett antal år var pedagogiskt ansvarig för British Centre i Sverige. Sedan januari 2009 ingår den i KAPLAN Aspect gruppen. Skolan är relativt liten med en personlig och trivsam atmosfär. Den ligger nära stadens centrum i ett senviktorianskt hus med 12 klassrum, bibliotek, multimediarum med fri tillgång till Internet, uppehållsrum samt terrass och trädgård, där man kan koppla av mellan lektionerna.
 

Undervisning

Alla lärare har stor erfarenhet av att undervisa engelska som främmande språk och man följer noggrant med i nya rön inom pedagogiken. Syftet med undervisningen är att få flyt och säkerhet i kommunikationen på engelska. Alla språkfärdigheterna övas men med särskilt fokus på talad engelska och hörförståelse.

Allmän information

  • Skolan är auktoriserad av The British Council och godkänd av English UK (den brittiska organisationen för auktoriserade språkskolor)
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 12 deltagare per grupp
  • Nivåtest första kursdagen
  • Alla nivåer
  • Rese & inkvarteringsinformation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Spanska i Barcelona och tyska i Berlin, grundkurser, 30 hp!

Nu kan du studera spanska i Barcelona och tyska i Berlin på universitetsnivå! Spanska i Barcelona, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Stockholms universitet och tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna.