Språkkurs i New York

image
image
 
New York är med sina drygt 8 miljoner invånare USA:s folkrikaste stad. Denna mångfasetterade världsmetropol, som varje år tar emot ca 40 miljoner besökare, kan erbjuda något för alla smaker.
 
Området som idag är New York har varit bebott i mer än 11 000 år och flera olika indianstammar har levt här och samsats om marken. Holländare var de första européerna som bosatte sig på området som idag är New York. De köpte södra Manhattan av indianer för glaspärlor till ett värde av 24 dollar år 1626 och grundade en koloni som de kallade Nieuw Amsterdam. Knappt 40 år senare tog England över staden och gav kolonin namnet New York. Dagens stad bildades 1898 då New York, Brooklyn, Queens, Bronx och Staten Island slogs ihop till namnet New York City – idag även kallad ”The Big Apple”.
 
I denna underbara stad finns hur mycket som helst att upptäcka och det finns givetvis en hel del ”måsten” som inte får missas! Frihetsgudinnan på Liberty Island, Central Park på Manhattan, Empire State Building, China Town, Brooklyn Bridge och Museum of Modern Art ska man ha upplevt innan man lämnar New York.
 
Men, det finns mycket mer än så! Passa även på att gå på jazzklubb – på Manhattan finns det gott om dem. Här kan du oftast äta en matbit eller ta en drink samtidigt som artisterna uppträder. För den bokintresserade rekommenderas ett besök på Barnes & Noble, en enorm bokaffär med hemtrevlig atmosfär. Här får du bläddra i böcker och även läsa dem på plats.
 
För att få den riktiga New York-känslan ska du gå till Times Square. Enorma blinkande reklamskyltar, lukten av grillad mat från de små stånden i alla hörn, taxibilarnas tutande och alla människor skapar en atmosfär som inte finns någon annanstans. Detta är hjärtat av New York och här kan du verkligen känna att du är framme i det förlovade landet.
 
Om du vill ha mer information om USA, gå gärna till Utrikespolitiska Institutets hemsida, www.ui.se, där du kan köpa häftet 'Länder i fickformat', som beskriver landet överskådligt och opartiskt.
 

Skolan

Skolan, Rennert Bilingual, grundades 1973 och ligger centralt på East 45th Street i midtown Manhattan på den östra sidan av New York, inte långt ifrån Grand Central Terminal och FN. Skolan ligger högst upp i byggnaden, på 16:e och 17:e våningen, med en fantastisk utsikt över staden. Den har totalt 21 klassrum, som alla är modernt utrustade med TV och video/dvd. Det finns uppehållsrum för studenterna, datorer med tillgång till Internet och multimediaprogram för språkinlärning samt gratis trådlöst Internet till alla studenter. Alla studenter har tillgång till skolans bibliotek med läromedel. Skolan är medlem i IALC.

 

Undervisning  

Alla lärare är professionella och kvalificerade att undervisa i engelska som främmande språk.

Allmän information

  • Skolan är medlem i IALC
  • Varje lektion är 55 minuter
  • Kursmaterial ingår inte
  • Max 10 deltagare per grupp
  • Nivåtest första kursdagen
  • Alla nivåer
  • Rese & inkvarteringsinformation  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Spanska i Barcelona och tyska i Berlin, grundkurser, 30 hp!

Nu kan du studera spanska i Barcelona och tyska i Berlin på universitetsnivå! Spanska i Barcelona, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Stockholms universitet och tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna.