Språkkurs i Malta

image
image

Malta med sina 428 000 invånare ligger mitt i Medelhavet strax söder om Sicilien. Trots den lilla ytan kan Malta skryta med en mängd minnesmärken från mänsklighetens alla perioder, från stenålder till nutid. Här finns stenålderstempel som är äldre än pyramiderna, katakomber från tidig kristen tid, romerska lämningar och Johanniterriddarnas högkvarter.
 
Malta fick sin självständighet år 1964 och de brittiska trupperna lämnade landet för gott, femton år senare. Man ser också tydligt influenserna från den arabiska världen och närheten till den afrikanska kontinenten ger ett behagligt klimat, både tidigt och sent på året och man kan vanligtvis bada i det turkosblå vattnet långt in i november.
 
Engelskan är vid sidan av maltesiskan det officiella språket. Huvudstaden Valletta grundades av Johanniterorden år 1566 efter den turkiska belägringen. En av de största sevärdheterna är Johanneskyrkan som grundades på 1570-talet. Läs mer om Malta på www.visitmalta.com
 
Om du vill ha mer information om Malta, gå gärna till Utrikespolitiska Institutets hemsida, www.ui.se, där du kan köpa häftet 'Länder i fickformat', som beskriver landet överskådligt och opartiskt.
 

Skolan

Skolan, International House Malta & Gozo, öppnade sin skola på huvudön år 2007. Den ligger i det populära området St Julians på Malta, inte långt från huvudstaden Valletta. Skolan är liten med några få klassrum och har tillgång till Internet och takterrass med utsikt över staden. I området finns många restauranger och barer och närhet till ett sjudande nöjesliv. Skolan ordnar även fritidsaktiviteter.
 

Undervisning

Undervisningen bedrivs av internationellt certifierade lärare som är licensierade av Maltas utbildningsdepartement. De är också speciellt tränade att undervisa i affärsengelska. Grupperna är små för att på bästa sätt tillgodose deltagarnas behov. Kurserna är främst inriktade på att träna upp förmågan att kommunicera obehindrat på engelska. Metoden bygger på att skapa säkerhet och självförtroende att använda språket, samtidigt som både det aktiva och passiva ordförrådet ökas. Förutom kommunikationsövningar ingår även läsförståelse, hörförståelse och skrivövningar. Grammatiken vävs naturligt in.

Allmän information

  • Skolan ingår i International House World som är medlem i English UK, den brittiska organisationen för auktoriserade språkskolor och är auktoriserad av The British Council.
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Kursmaterial ingår
  • Max 12 deltagare per grupp
  • Nivåtest första kursdagen
  • Låg till avancerad nivå  
  • Rese & inkvarteringsinformation

Allmänna kurser 

 

Affärs-/yrkesinriktade kurser

 

50+ kurser

 

Ungdomskurs

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Spanska i Barcelona och tyska i Berlin, grundkurser, 30 hp!

Nu kan du studera spanska i Barcelona och tyska i Berlin på universitetsnivå! Spanska i Barcelona, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Stockholms universitet och tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna.