Språkkurs i Playa del Carmen, Mexiko

image
image

Turistorten Playa del Carmen ligger ca en timmes färdväg söder om Cancun på den så kallade Mayarivieran på Yucatanhalvön. Det är en fantastisk och pittoresk stad med sina vita korallstränder och turkosblå hav. Den är färgstark och livlig och har ca 122 000 invånare, men har en mer avspänd atmosfär än den mer kända semesterorten Cancun. Ett vitt fyrtorn är stadens landmärke. Från dess utsiktsplats, som nås via en utvändig spiraltrappa, kan du få en överblick över staden.

Här finns mycket att se och göra. Precis utanför kusten hittar du några av världens bästa snorklingsplatser där du kan få se havssköldpaddor och många färgglada fiskar i det kristallklara vattnet. Du kan också åka en bit inåt land och snorkla i sötvattensgrottor, så kallade cenotes. Dykning är förstås också mycket populärt här, och på senare tid har även sportfiske blivit en stor aktivitet. Öster om staden ligger ön Cozumel som är känd för sina fantastiska dykmöjligheter. Stränderna verkar ändlösa och längs huvudgatan finns ett stort utbud av butiker, restauranger och barer.

Mayaindianernas civilisation blomstrade tills spanjorerna invaderade år 1520. I Chichén Itza (ett av världens sju underverk), Coba och Tulúm kan du se de fascinerande lämningarna från dessa antika tempelstäder. De mest imponerande är kanske solpyramiderna med sina branta trappor som täcker alla fyra sidor. Läs mer om Playa del Carmen på www.iloveplaya.com.


Skolan

IH Riviera Maya grundades 2003 och ligger i ett vackert område i centrala Playa del Carmen, bara ett par kvarter från stranden och med restauranger, barer och affärer i närheten. Den består av två intilliggande byggnader. Den första är byggd i kolonialstil med kupoltak och takterrass. Här finns receptionen, två stora studentlägenheter och en fransk restaurang. Den andra byggnaden är ny och består av 10 rymliga klassrum med luftkonditionering, lärarrum, studierum, datarum, kontor och två studentlägenheter. Till skolan hör också en trädgård med exotiska växter och blommor där man kan slappna av efter lektionerna. Här finns också en liten bar.
 

Undervisning

Alla lärare är universitetsutbildade och stor vana att undervisa i spanska som främmande språk. För att garantera en hög kvalitet och hålla sig uppdaterade med den senaste metodologin genomgår de regelbundet lärarträning. Målsättningen för undervisningen är att utveckla kursdeltagarens kommunikativa förmåga. Fokus ligger på tal och hörförståelse, men man arbetar också med de andra delarna av språket, läsförståelse, skrift, grammatik och vokabulär.

Allmän information

  • Varje lektion är 55 minuter
  • Språktest för inplacering på rätt nivå görs kursens första dag
  • Visst kursmaterial ingår
  • Kursbok kan köpas för ca 200 kr eller lånas på skolan
  • Alla nivåer
  • Minimum kurslängd 1 vecka
  • Max 8 deltagare per grupp (medeltal 4-5)
  • Rese- och inkvarteringsinformation  
   

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Spanska i Barcelona och tyska i Berlin, grundkurser, 30 hp!

Nu kan du studera spanska i Barcelona och tyska i Berlin på universitetsnivå! Spanska i Barcelona, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Stockholms universitet och tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna.