Aktuellt


        

Här kan du läsa om vad som är på gång på IS. Aktuella mässor, föreläsningar och andra evenemang, specialerbjudanden och mycket mer.


Under Folkuniversitetets ’Prova på-dag’ i januari, arrangerade vi en tävling där man kunde vinna en språkkurs i Italien. Den lyckliga vinnaren var Tonie Wickman, och nu har hon kommit tillbaka från sin vistelse i Florens. Så här beskriver Tonie sin upplevelse:
 
Jag hade två fantastiska veckor i Florens, fyllda av kultur, språk och socialt umgänge. Skolan hyr ett våningsplan i en anrik byggnad (Palazzo Guicciardini) centralt, intill floden Arno. Skolledningen ordnar utflykter och guidade turer, lärarna och guiderna är mycket bra och skolan är liten så det känns familjärt. Åldern på eleverna är blandad, från tonåringar till pensionärer, så för min del var det aldrig svårt att få sällskap med någon/några av de andra eleverna för en morgon/förmiddags-cappuccino eller lunch-piadina på baren i kvarteret. Stan är också full av museer och kyrkor med fantastiska 1400-1600-tals fresker och målningar, det är lätt att fylla fritiden med konst om man är intresserad. Så här på hösten var turismen klart uthärdlig och stan har många trevliga parker, där man kan vandra runt eller sitta i solen och läsa, många goda glass-ställen och butiker för den som gillar att shoppa. Jag bodde inneboende hos ett trevligt par, som bidrog mycket till att mina nyvunna språkkunskaper utvecklades. Allt var helt enkelt fantastiskt bra!”
 

Vi är förstås glada att Tonie trivdes så bra med både skolan, kursen, staden och boendet! Om du också skulle vilja läsa italienska i Florens, kan du läsa mer om hela kursutbudet här.

 



 

 


 

Prenumerera på IS nyhetsbrev

IS Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Vill du fördjupa dig i ett språk?

Läs 3 veckor eller mer med studiemedel.

Här hittar du exempel på längre kurser: