Aktuellt


        

Här kan du läsa om vad som är på gång på IS. Aktuella mässor, föreläsningar och andra evenemang, specialerbjudanden och mycket mer.


Vi har nöjet att presentera vinnaren i IS tävling om en språkkurs i Madrid! 
 
 

En jury på IS har nu utsett en vinnare i tävlingen om en språkkurs i spanska på vår skola i Madrid. Vinnaren är: Kristina Dybeck, som bor i Stockholm (se foto ovan). Så här lyder Kristinas bidrag:

 

”Strand, tapas, kultur, cityliv och cavas förlovade land – det enda som saknas är förmågan att konversera på spanska. För mig, med en förkärlek för kulturella centra och storstadspuls, vore därför en spanskakurs i Madrid svaret!

 

Vi vill även passa på att tacka för alla fina tävlingsbidrag som lämnades in under prova på-kvällen på Folkuniversitetet den 27 augusti.

 

Språkkursen

Vinnaren får en allmän kurs i spanska, 2 veckor med 20 lektioner/ vecka på IS skola i Madrid.

Värde: 5 100 kr. Inkvartering samt resa till och från kursorten ingår inte.

 

Staden

Spaniens huvudstad har drygt 3 miljoner invånare och är den största staden på den iberiska halvön. Madrid ligger mitt i Spanien, på vänstra stranden av floden Manzanares. Här möts gammalt och nytt. Enorma palats från barocken och nyklassicismen blandas med ett modernt, kosmopolitiskt affärscentrum. Madrids museum är världskända. Prado med mästerverk av bland andra Goya, Vélasquez och El Greco tillhör de mest berömda. Även Thyssen-Bornemisza med sin samling av mer än 800 målningar, skulpturer och andra konstverk är ett ”måste”, liksom Palacio Real och Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Salamanca-distriktet sjuder av liv och här finns massor av restauranger, tapasbarer och pubar samt stadens bästa shoppinggator.
Skolan  
Estudio Sampere är ett välrenommerat språkinstitut som ligger centralt nära Retiroparken i Salamanca-distriktet. Det inrymmer 25 luftkonditionerade klassrum, uppehållsrum, videorum och bibliotek. Skolan är auktoriserad av CEELE och medlem i IALC. På fritiden anordnar skolan olika aktiviteter som t.ex. guidad tur till något museum, ibland ordnas heldagsutflykter till Toledo, Segovia m.m. Det finns mycket att se och göra och skolan hjälper gärna till med tips och information.


  


 

Prenumerera på IS nyhetsbrev

IS Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Vill du fördjupa dig i ett språk?

Läs 3 veckor eller mer med studiemedel.

Här hittar du exempel på längre kurser: