Sommarkurs för ungdomar 12 - 17 år

 
 
Åtta mil söder om London ligger en av Englands populäraste städer, Brighton & Hove. Med
250 000 invånare är de två sammanvuxna städerna sydkustens metropol. En av stadens största attraktioner är ”The Royal Pavilion” byggt 1787 - ett palats där orienten blandas med det gamla England. Piren med sin nöjespark är också populär. Shoppar gör man gärna i gallerian på Churchill Square eller i ’the Lanes’ i den gamla delen av Brightons centrum. 
 

För våra ungdomskurser i Brighton har vi valt Loxdale Centre, som är Braheskolans (Visingsö Folkhögskolas) egen skola. Den grundades 1979 och ligger i en vacker viktoriansk herrgård i förorten Portslade, ca 3 km väster om centrala Brighton & Hove. Skolan har en lång och gedigen erfarenhet av att ta emot utländska studenter. På skolområdet finns en sporthall, datarum och flera salar anpassade för olika aktiviteter och underhållning. Här finns även en stor, vacker trädgård med plats för fotboll, badminton och volleyboll. Skolan är godkänd av British Council och medlem i ’English UK’.
 
Vill du som förälder gå en kurs samtidigt som ditt barn? Då kan du välja en sommarkurs för vuxna!
 

 

Kursen

Sommarkursen för ungdomar 12 – 17 år kombinerar undervisning i engelska på förmiddagarna med intressanta och roliga fritidsaktiviteter på eftermiddagar och kvällar samt utflykter på helgerna. Lektionerna delas upp i två avdelningar för att göra dem mer intressanta och hålla motivationen på topp. Under den första delen får du lära dig nya saker, inom till exempel vokabulär, grammatik eller språkstruktur, och under den andra avdelningen får du chansen att träna på dina nyförvärvade kunskaper genom olika praktiska projekt. Projekten kan vara att göra en skoltidning, ett nyhetsprogram, skriva sketcher, göra korsord eller en show. På så sätt får du bättre flyt i språket och större självförtroende att prata. Du kommer också att få lära dig lite om de platser du kommer att besöka under helgutflykterna, och om brittisk kultur och brittiska traditioner. På fritiden kan du välja mellan ett stort antal olika aktiviteter som till exempel drama, fotboll, sånglektioner, konst, matlagningslektioner, film, utomhuslekar eller att åka in till Brighton eller till stranden. På kvällen kan du bowla, delta i tävlingar och karaoke och ibland ordnas disco. Alla fritidsaktiviteter sker under tillsyn av erfarna fritidsledare. På helgerna får du göra utflykter till London och Salisbury, Oxford eller Canterbury.


Inkvartering
Du bor i noggrant utvalda och erfarna värdfamiljer i Portslade och delar rum med en kursdeltagare av annan nationalitet. Du äter frukost och middag hos familjen. På lunchen får du ett lunchpaket på skolan. Om värdfamiljen bor mer än 10 minuters promenadväg från skolan, får du skjuts hem efter kvällsaktiviteterna. Observera att 12-åringar kan bo i värdfamilj endast om de har tillåtelse att ta sig till och från skolan på egen hand. Ungdomar 12 - 15 år kan även välja att bo på internat istället för i värdfamilj. Kontakta oss för information och prisuppgift.
 
 

Tillval

 • Lagad lunchmat på skolan istället för lunchpaket, 150 kr per vecka
 • Specialdiet (till exempel vegetarisk, gluten- eller laktosfri kost), 300 kr per vecka  
Tillvalet anges i kursanmälan.
 
 
För barn 8 - 12 år finns ett specialprogram med boende på internat. Kontakta oss för mer information och prisuppgift.

 

Allmän information

 •             Ankomst söndag före kursstart, avresa lördag efter kursslut
 •          Nivåtest första kursdagen för inplacering i grupp på rätt språknivå
 •             Kurslängd minimum 2 veckor
 •             20 engelsklektioner à 45 minuter per vecka
 •             Max 16 deltagare per grupp
 •             Kursmaterial ingår
 •             5 eftermiddagsaktiviteter i veckan
 •              5 kvällsaktiviteter i veckan
 •             Utflykter på lördagar och söndagar
 •             Inkvartering i delat rum i värdfamilj med helpension
 •             Kursintyg

 

 

Reseinformation

Flyg: London (Gatwick). Resan sker på egen hand.
 
Transfer: T ransport t/r flygplatsen ingår inte i kursavgiften. Direkttåg från London Gatwick till Brighton (Hove station) tar ca 30 minuter. Du kan också ta en Jet Link buss till Pool Valley Coach station i Brighton. Taxi kan förbeställas genom oss från Gatwick, Heathrow eller Stansted. Gatwick är närmaste flygplats, ungefär 35 minuters resväg från Brighton. Pris för taxi t/r Gatwick, 2400 kr, Heathrow 3400 kr och Stansted 4600 kr.

 

Observera! En del flygbolag kräver att ungdomar under 15 år som reser ensamma måste ha en ledsagare som följer med till och från gaten. Hör med ditt flygbolag vilka regler som gäller i ditt fall.

 

 

Kursinformation

Kursbeteckning

LOX/U

 

Antal veckor

Minimum 2 veckor
 

Kursavgift

2 veckor    13 400 kr
3 veckor    20 400 kr
4 veckor    25 500 kr
 

Kurstider

Måndag till fredag 8.45-12.00 + aktiviteter
  

Kursstart 2016

Valfri måndag 13/6 - 14/8.