Sommarkurs för vuxna

 

I samarbete med The English Language Centre (ELC) i Brighton erbjuder Loxdale Centre sommarkurser för vuxna. Skolan är Braheskolans (Visingsö Folkhögskolas) egen skola. Den grundades 1979 och ligger i en vacker viktoriansk herrgård i förorten Portslade, ca 3 km väster om centrala Brighton & Hove. Skolan har en lång och gedigen erfarenhet av att ta emot utländska studenter. På skolområdet finns en sporthall, datarum och flera salar anpassade för olika aktiviteter och underhållning. Här finns även en stor, vacker trädgård med plats för fotboll, badminton och volleyboll. Skolan är godkänd av British Council och medlem i ’English UK’.
 
Till Loxdale kan du åka tillsammans med din son eller dotter! Medan du går någon av kurserna nedan, deltar ditt barn i sommarkursen för ungdomar 12 – 17 år  


Summer General English (LOX/V)
Kursen i allmän engelska fokuserar på tal, hörförståelse, läsförståelse och skrivövningar och målsättningen är att du ska få ett ökat självförtroende att använda engelska i vardagliga sammanhang och få flyt i språket. Lektionerna är interaktiva och uppbyggda så att du får tid att lära och praktisera nytt ordförråd, talspråk, idiom och grammatik, som du sedan tar med dig utanför klassrummet. Du får även lära dig mer om Storbritannien av idag.
  • 20 lektioner per vecka
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Minimum 2 veckor 
  • Max 12 deltagare per grupp


Summer General English Plus (LOX/V+)
Den här 4-veckorskursen kombinerar undervisning i allmän engelska i ’Summer General English’ (se ovan) på förmiddagarna med 6 extra lektioner, fördelade på 3 eftermiddagar per vecka.  På måndagseftermiddagar handlar de 2 extra lektionerna om 'Britain Today', och för de resterande 4 extra lektionerna väljer du ett av fyra olika ämnen som du sedan fortsätter med under hela kursperioden. Kursen startar vid två tillfällen under sommaren och innehåller något olika valmöjligheter.  
 
Kurs 1                                                   Kurs 2
Välj mellan något av modulerna             Välj mellan något av modulerna
a) British Culture                                    a) British Culture         
b) Photography 1                                   b) Sketchbooks                             
c) Extra English                                     c) Extra English
d) Creative English                                d) Drama
 
British Culture: Här tittar du närmare på brittisk konst, litteratur och musik. Kursinnehållet beror på vilka lokala evenemang, till exempel utställningar, konserter och teaterpjäser som erbjuds i Brightonområdet under kursperioden, som kursdeltagarna kan förbereda sig inför och besöka. Deltagarna får också göra studiebesök på olika håll i området för att titta på den lokala arkitekturen. Du ges också en möjlighet att fördjupa dig i något ämne som du är särskilt intresserad av. Extra utgifter kan tillkomma för transporter och vissa studiebesök.

Photography: Fotografi avbildar inte nödvändigtvis verkligheten och är en uttrycksform som kan användas för att manipulera betraktaren på ett helt annat sätt än andra konstformer. Kursen är uppbyggd av veckoprojekt, där deltagarna får arbeta efter olika teman och sedan presentera sina verk för klassen. Teman kan vara till exempel självporträtt, landskap eller att skapa en historia genom en serie bilder. Lektionerna innehåller många diskussioner som deltagarna förväntas att delta aktivt i. På så sätt utvecklar du din förmåga att på engelska uttrycka dina visuella idéer och att förstå andras. I slutet av kursen ordnas en utställning av kursdeltagarnas arbeten.

Extra English: Här fortsätter du förmiddagens språkundervisning och fokuserar särskilt på hörförståelse, tal och uttal.

Creative English: De här lektionerna är praktiskt inriktade med målsättning att utveckla skrift och läsförståelse. Du får analysera olika sätt att skriva och själv prova på dessa. Deltagarna diskuterar också litteratur och uppmuntras att ta del av ’nya’ författares verk. Du får också studera och presentera en författare som du själv väljer.

Sketchbooks: Här får du tillfälle att gå ut och skapa en skissbok genom att teckna livet och kulturen I Brighton. Du experimenterar och utforskar möjligheterna för ditt skapande och lär dig nya saker och får inspiration till ditt eget arbete.

Drama: Målsättningen är att utveckla självförtroende, fantasi, kreativitet och ditt individuella uttryck på scen. Deltagarna studerar drama på ett antal olika sätt, som till exempel improvisationsövningar, manus och rollspel. Du får titta på olika karaktäristik och olika sorts manuskript, både moderna och klassiska, allt på engelska.

  • 26 lektioner per vecka
  • 2 eller 4 veckor
  • Max 16 deltagare per grupp
  • Mellan till avancerad nivå (B1-C1)
  • OBS: Minst 6 deltagare krävs för att kursen ska kunna starta

 

Inkvartering

 
Privathem
Enkelrum i värdfamilj i Portslade inkl. frukost 1300 kr per vecka, inkl. halvpension 1700 kr per vecka, inkl. helpension 2000 kr per vecka.
 
Hotell
Kontakta IS för information. För hotell som bokas genom IS tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.

 

Reseinformation

Flyg: London (Gatwick).
Transfer: Direkttåg från London Gatwick till Brighton (Hove station) tar ca 30 minuter. Du kan också ta en Jet Link buss till Pool Valley Coach station i Brighton. Taxi kan förbeställas genom IS från Gatwick, Heathrow eller Stansted. Pris för taxi t/r Gatwick 2050 kr, Heathrow 2850 kr och Stansted 3900 kr.

 

 

 

Kursinformation

Kursbeteckning

LOX/V
LOX/V+

 

Antal veckor

Minimum 2 veckor
 

Kursavgift 2014

LOX/V: 2 veckor     6 500 kr
LOX/V: 4 veckor   11 300 kr
LOX/V+: 2 veckor   7 400 kr
LOX/V+: 4 veckor 12 900 kr
 

Kurstider

LOX/V: Måndag till fredag 9.00-12.20 
LOX/V+: Måndag till fredag 9.00-12.20 + må, ons, tors 13.15-14.45
  

Kursstart 2014

Valfri måndag 16/6 - 23/8