Språkkurs i Salerno

image
image

Den vackra staden Salerno ligger mycket naturskönt i Salernobukten vid den berömda Amalfikusten, ca 50 km söder om Neapel. Amalfikusten anses som en av de vackraste platserna i Italien med milt klimat året runt. Salerno är huvudstad i regionen Campania och har ca 145 000 invånare. Centrum domineras av en medeltida stadskärna med prins Longobardo Arechis slott från 800-talet och den imponerande katedralen i romansk stil från 1000-talet bland de mest betydande byggnaderna. Här finns mysiga små gränder och piazzor, och den medeltida atmosfären blandas med det moderna livet på ett karaktäristiskt italienskt sätt.

Symbolen för staden är den vackra strandpromenaden, där man kan njuta av den vackra utsikten över havet och byggnaderna längs de blomsterprydda gångarna eller bara studera vardagslivet på caféer och restauranger längs vattnet. Här finns också många monument, kyrkor och museum att besöka, samt hantverksbutiker och lokala marknader. I omgivningen kan du besöka Pompeji och Paestum, två av de mest kända antika arkeologiska lämningarna. I närheten finns också små pittoreska städer som Amalfi, Ravello, Positano och Sorrento längs den vackra kustlinjen, alla väl värda ett besök!
 
 

Skolan

Accademia Italiana grundades 1997 och ligger på via Roma, en av de mest besökta gatorna i hjärtat av Salernos historiska centrum, nära både katedralen och strandpromenaden. Skolan är inrymd i Palazzo Angrisani, en vacker antik byggnad, med utsikt mot havet. Skolan har 14 klassrum, ett multimediarum med datorer och tillgång till både fast och trådlöst Internet. Här finns också biorum och bibliotek med både böcker och videor, samt ett café. Bemötandet från skolans personal och lärare är direkt och vänligt. Alla strävar efter att skapa ett optimalt inlärningsklimat för alla kursdeltagare så att de ska få en unik kursupplevelse ur alla synvinklar. Från första kursdagen ordnas fritidsaktiviteter som underlättar för skolans studenter att bekanta sig med skolans personal och varandra. Accademia Italiana är en av de mest ackrediterade skolorna i Italien, medlem i IALC (International Association of Languages Centres) och godkänd av CSN. Skolan ordnar också filmvisning, föreläsningar om italiensk kultur och musik samt utflykter.
 

Undervisning

Skolans undervisningsmetod grundas på modern teknik för att lära ut italienska som främmande språk. Kursdeltagarna utvecklar genom praktiska metoder hörförståelse, inlärning och kommunikation. Man använder sig både av moderna textböcker, audiovisuellt och multimedialt material i undervisningen. Med små grupper bygger man en tillförlitlig relation mellan lärare och kursdeltagare, där var och en får det stöd som behövs. Lärarna har alla universitetsexamen och är specialiserade att undervisa i italienska som främmande språk.

Allmän information

  • Skolan är medlem i ASILS (Association of Schools of Italian as Second Language), i IALC (International Association of Language Centres), och är godkänd av CSN
  • Varje lektion är 45 minuter
  • Max 10 deltagare per grupp
  • Kursmaterial ingår
  • Nivåtest första kursdagen
  • Alla nivåer
  • Rese- och inkvarteringsinformation  

Allmänna kurser 

 

Affärs- och yrkesinriktade kurser

 

Individuell undervisning

 

Språk och aktivitet

 

50+ kurser

     
 • 50+ Salerno

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Spanska i Barcelona och tyska i Berlin, grundkurser, 30 hp!

Nu kan du studera spanska i Barcelona och tyska i Berlin på universitetsnivå! Spanska i Barcelona, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Stockholms universitet och tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med Internationella Skolorna.