Salerno

 

Inkvartering och Reseinformation

Inkvartering


Nedan ser du de olika typer av boende som vi kan hjälpa till att förmedla genom skolan. De är noga utvalda och kontrollerade av skolan, mycket prisvärda och håller normal standard för det aktuella landet. Men om du har specifika önskemål eller mycket höga krav när det gäller boendet, rekommenderar vi att du väljer hotell av hög standard eller ordnar inkvarteringen på egen hand.
 
För boende i värdfamilj och delad lägenhet gäller ankomst söndag eftermiddag innan kursens start och avresa lördag förmiddag (10.00) efter kursens slut.

 

Värdfamilj

Enkelrum med frukost: 1850 kr för 1 vecka, 3400 kr för 2 veckor, 5900 kr för 4 veckor
Enkelrum med halvpension (frukost och kvällsmål): 2700 kr för 1 vecka, 5100 kr för 2 veckor, 9500 kr för 4 veckor
 

Delad lägenhet

Enkelrum i delad, fullt utrustad lägenhet med andra studenter med tillgång till badrum och kök. Lakan och handduk ingår. Självhushåll. 1600 kr för 1 vecka, 3100 kr för 2 veckor, 6000 kr för 4 veckor. 

 

Hotell*

Salerno har ett urval av hotell av olika standard och prisklasser. Kontakta IS för mer information

 
 
*Den 1 januari 2012 infördes en turistskatt i Salerno. Det innebär att hotell och lägenhetshotell tar ut en extra avgift av de boende. För 4-5-stjärniga hotell är avgiften 3 € per person och dag, max 5 dagar i rad. Skatten betalas direkt på plats.
 
För hotell och lägenheter som bokas genom IS tillkommer en bokningsavgift på 300 kr.
 
 

Reseinformation 

Flyg: Neapel (eller Salerno)
TransferTransfer från flygplatsen i Neapel till Salerno tar ca 70 minuter med buss och kostar ca 7 €. Bussar (SITA BUS) går regelbundet måndag - lördag. Vid ankomst på en söndag går bussar (ALIBUS) till Neapels station och därefter tåg till Salerno. Taxi från flygplatsen kan bokas i förväg genom IS, kostnad enkel resa 950 kr.

Prenumerera på IS nyhetsbrev

IS Internationella Skolorna

Har du frågor? Kontakta oss gärna.
info@is.se
08-789 42 10

Är du osäker på din nivå?

Här kan du gratis bedöma dina kunskaper!

Nytt: Tyska i Berlin, grundkurs, 30 hp!

Nu kan du studera tyska på universitetsnivå i Berlin! Tyska i Berlin, grundkurs 30 högskolepoäng genomförs av Linnéuniversitetet i samarbete med IS Internationella Skolorna.